OKSEKØD

GRØNTSAGSLASAGNE MED HAKKET OKSEKØD

Facebook

Denne lasagne er udviklet med henblik på at få så mange grøntsager som muligt ind i måltidet.

Man kan bruge de grøntsager man bedst kan lide og man kan jo også helt undvære kødet, hvis man synes.

Blomkålsbechamelsovsen er ikke helt tosset, hvis man tænker på kalorier, så prøv den.

GRØNTSAGSLASAGNE MED HAKKET OKSEKØD

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 45 minutter

Ingredienser
  

Kødsovs

  • 2 løg i tern
  • 3 fed hvidløg revet
  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 1 rødbede skrællet og groftrevet
  • 3 gulerødder groftrevet
  • 1 lille dåse tomatpasta
  • 1 okse bouillonterning
  • 2 tsk. salt
  • lidt friskkværnet sort peber
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. tørret timian
  • 1 nip chiliflager

Erstatning for lasagneplader

  • 1 aubergine
  • 2 squash
  • 2 spsk. olivenolie til pensling
  • 1 spsk. allround krydderi

Blomkålsbechamel

  • 1 stort blomkål
  • 1 tsk. salt
  • lidt friskkværnet sort peber
  • 2 tsk. stødt muskatnød
  • 2 dl reven ost Cheasy eller den ost du foretrækker

Topping

  • 1 dl reven ost

Sådan gør du
 

Kødsovs

  • Rens og snit alle grøntsagerne
  • Steg løg og hvidløg til de får lidt farve og tilsæt kødet. Svits også dette til det får farve.
  • Tilsæt rød peber, revet gulerod, revet rødbede og steg det godt igennem.
  • Tilsæt krydderierne, tomatpasta og bouillonterning og lad det simre ½ time.
  • Smag til med ekstra krydderi hvis nødvendigt.

"Lasagneplader"

  • Aubergine og squash skylles og skæres i skiver på langs.
    Pensles med olivenolie og drysses med allround krydderi.
    Grilles på begge sider.

Blomkålsbechamel

  • Rens blomkålen og skær den i mindre stykker.
    Koges helt mør i letsaltet vand.
    Hæld kogevandet fra og gem lidt af det.
  • Blomkål, salt, peber, muskatnød og et par spsk. kogevand blendes helt jævn.
    Hæld tilbage i gryden og tilsæt revet ost.
    Smag til med mere salt og muskatnød hvis nødvendigt.

Samling af lasagnen

  • I et ovnfast fad ca. 20 x 30 cm, lægges først et lag med aubergine og squash.
    Så kødsovs og til sidst bechamel.
    Gentag med et lag mere og afslut med et drys reven ost på toppen.
  • Bages i ovnen ved 180° i ca. 30 min. eller til overfladen er gylden.

Noter

  • Serveres med en salat.
  • Blomkålsbechamel kan erstattes af en almindelig opbagt bechamel eller Mornaysovs.
  • I stedet for aubergine og squashskiver kan man selvfølgelig anvende almindelige lasagneplader. Tilsæt da 3 dl. vand til kødsovsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!