LINSEGRYDE
Denne ret er ikke pæn, men den smager herregodt og mætter helt fantastisk. Smager ikke mindre godt dagen efter, så lav rigeligt, så der er rester.
Pynt med et grønt drys af forskellige krydderurter
LINSEGRYDE
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 pakke kalkunbacon
- 1 spsk. olivenolie
- 2 dl røde linser
- 2 dl grønne linser
- 1 grøn peber
- 1 mild rød chili finthakket
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 3 dl vand
- 1 tsk. salt
- lidt friskkværnet sort peber
Sådan gør du
- Kalkunbacon skæres i små stykker og steges i en stegegryde til de får lidt farve.
- Løg og hvidløg snittes fint og tilsættes. Svitses kort uden at tage farve.
- Grøn peber og chili snittes fint og tilsættes.
- Skyl linserne i koldt vand og hæld dem i gryden sammen med kokosmælk, vand, tomathak, salt og peber.
- Lad det simre 25 min. til de grønne linser er møre, men ikke udkogte. De røde linser vil koge ud og jævne retten lidt.
- Serveres med et godt brød.
Noter
- Kan også laves som suppe, tilsæt da blot mere vand til retten.
- fryse egnet.