LASAGNE
Denne lasagne er familiens foretrukne.
Den skal være blød og ikke tør.
LASAGNE
Ingredienser
Kødsovs
- 1 løg i medium store tern
- 2 fed hvidløg revet
- 500 g. hakket oksekød
- 2 gulerødder groftrevet
- 2 tsk. tørret oregano
- 2 tsk. tørret timian
- 1 dåse tomatpasta
- 2 tsk. salt
- lidt friskkværnet sort peber
- 1 oksebouillonterning
- 3 dl. vand
- 1 spsk. olivenolie til stegning
Til sammenlægning
- 1 L. mornaysovs
- 1 pakke lasagneplader tørrede (hvis friske, skal der bruges 2 pakker)
- 2 dl. reven ost
- 1 kugle mozzarella
Sådan gør du
Kødsovs
- Løg og hvidløg steges klare i en stegegryde.Kødet tilsættes og steges til det får farve.
- Tilsæt krydderier, tomatpasta, vand og bouillonterning og lad sovsen simre 20 min.
Sammenlægning af lasagnen
- Tænd ovnen på 175°Brug et ovnfast fad 20 x 30 cm.Start med et lag lasagneplader (friske lasagneplader skæres til i fadets længde), kødsovs og til sidst mornaysovs. Kødsovsen behøver ikke at dække lasagnepladerne helt, brug bare et tyndt lag.
- Gentag lagene 2 gange mere.
- Pluk mozzarellakuglen i små stykker og fordel oven på lasagnen.Slut af med reven ost.Bages i ovnen ved 175° i 35 minutter.Kan med fordel stå og dampe af 10 min. inden servering
Noter
- Serveres med råkostsalat bestående af reven gulerod og reven æble. Drys af ristet græskarkerner og solsikkekerner.
- lasagnen kan fint fryses