OM FRU DAHLGREN

Hej med dig.

Hyggeligt at du kigger forbi.

Jeg hedder Mette og efternavnet kender du. Jeg elllsker kogebøger, bliver aldrig træt af at bladre i dem, og har rigtig mange af dem. Men kender du det, at man har en masse fedtede papirlapper med opskrifter liggende. De mest fedtede er dem man tager frem gang på gang. Nu har jeg bestemt mig for at samle mine bedste opskrifter her på siden.

En del af opskrifterne stammer fra min mors gamle håndskrevne kogebog. Det er nemlig hende der har lært mig at lave mad og bage. Jeg har også studeret min farmor og mormor når de lavede mad og taget noget af deres håndelag med mig. Da jeg var barn i 70’erne, årh det er længe siden 🙂 var vi ikke vant til præfabrikeret mad i min familie. Alt blev lavet fra bunden, så derfor kendte jeg ikke til andet da jeg fik foden under eget køkkenbord.  Jeg overvejede slet ikke at købe lagkagebunde, færdiglavet rasp, mad på dåse, marmelade osv. Det fremstillede man da selv. Jeg er siden blevet klogere, mere oplyst, mere bevidst om, hvad der er ok af købe færdiglavet. JA, jeg vælger nogen gange den nemme løsning, for hallo, jeg skal jo også have tid til andre ting end at stå i køkkenet.

Der er ikke noget fancy over min madlavning. Det er bare helt almindelig dagligdags mad, som en husmor laver det, med de råvarer man kan købe i et hvilket som helst supermarked.

De fleste af opskrifterne kan ændres så de passer til dit forråd af råvarer og til din families smag. Jeg laver en del på “gefühl”, men der vil være mængdeangivelser på alle opskrifter.

Bage og stegetider er jo også individuelle, alt efter ovnens beskaffenhed, så prøv dig frem.

Når min svigermor spørger “jamen, hvor lang tid skal den have?”, så svarer jeg “til den er nok” 😉  og det er egentlig sådan jeg arbejder i mit køkken. Jeg mærker og smager på retterne ind til jeg synes de er som jeg kan lide dem.

Jeg roder rigtig meget i mit køkken når jeg laver mad og bager, BUM, så er det sagt! Så er det jo skønt at jeg har en mand som hvirvler rundt i mit kølvand og skyller af, sætter i opvaskemaskinen, går ud med affaldsposen og ellers forsøger at holde lidt orden omkring mig.

Mit håb med denne blog er, at mine opskrifter bliver tilgængelige for dem der måtte ønske at afprøve dem. Billederne er et endnu  uudforsket land for mig. De er taget med min Iphone, og  da det er smagen jeg går mest op i, må du tage til takke med min ringe formåen på det visuelle område. Måske jeg skal tage et aftenskolekursus i mad-foto 😉

Jeg vil ønske dig god fornøjelse her på siden og i dit køkken.

Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!