BLOMKÅLSBEARNAISE
En hjemmerørt bearnaisesovs er bare en gudespise, men hvis man skal tænke lidt på kalorieindtaget, er en blomkålsbearnaise en virkelig god erstatning. Man bliver faktisk særdeles overrasket over den velsmag man møder her og den lette variant er i hvert fald blevet vores foretrukne.
BLOMKÅLSBEARNAISE
Equipment
- Blender
Ingredienser
- 1 lille blomkålshoved
- 20 g smeltet smør
- 2 pasteuriserede æggeblommer = 1 bæger
- lidt salt
- lidt friskkværnet sort peber
- 1 spsk bearnaiseessens
- masser af frisk estragon
- ½-1 dl kogevand fra blomkålen
Sådan gør du
- Blomkålen renses, deles og koges mør i letsaltet vand.Hæld vandet fra og gem det. Den varme blomkål hældes direkte i blenderen sammen med de øvrige ingredienser undtagen kogevandet.Hvis sovsen er lidt for tyk kan man tilsætte lidt kogevand og blende igen.Smages evt. til med lidt mere salt og serveres straks.