MADTÆRTER

PORRETÆRTE

Facebook

En madtærte er super anvendelig til både buffet, frokostret, middagsret med kød til, eller som en rest i madpakken.
Fyldet kan varieres i det uendelige, og tærtebagning er en god anledning til at få ryddet op i køleskabet.
Prøv denne med porrer og bacon.

PORRETÆRTE

Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Antal 5

Ingredienser
  

Dej

  • 100 g smør
  • 175 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • spsk koldt vand

Fyld

  • 2 porrer i ringe
  • 200 g bacontern alternativt kalkunbacon
  • 200 g flødeost neutral
  • 3 æg
  • lidt salt
  • lidt kværnet sort peber

Sådan gør du
 

  • Dejen æltes sammen til en smidig dej, som rulles ud så den passer til en tærteform på ca. 26 cm. Stil på køl ca. ½ time. Forbages i 15 min ved 175 grader varmluft.
  • Steg bacontern til de er gyldne og sprøde
  • Rens og snit porrerne og kog dem kort i en gryde. Hæld vandet fra og fordel porrerne i den forbagte bund. Pisk æg, flødeost, salt og peber sammen til en homogen masse og hæld over porrerne. Drys med bacontern og bag tærten i oven ved 175 grader varmluft i ca. 30 min. Smager godt både varm, lun og kold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!