FLØDEKARTOFLER
Til fest må flødekartoflerne gerne være “de rigtige”, altså med piskefløde og hjemmeskrællede kartofler.
Vi gør sådan her.
FLØDEKARTOFLER
Ingredienser
- 1 kg kartofler skrælles
- 8 dl piskefløde eller til kartoflerne er dækket
- lidt salt
- lidt kværnet sort peber
- 2 fed hvidløg revet eller presset
- 1 løg i strimler
- 1 rød peber i strimler
- 1 porre i fine strimler
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Fordel dem i et ovnfast fad. Gør grøntsagerne i stand og bland dem med kartoffelskiverne. Drys salt og peber på. Hæld så meget fløde på at det hele er dækket. Stil i ovnen ved 175 grader varmluft i 1 time, måske lidt mere, det afhænger af kartoffelskivernes tykkelse. Prøv med en gaffel om kartoflerne er nok. Smager skønt, men tynger en del i kalorieregnskabet 🙂