PORRETÆRTE
En madtærte er super anvendelig til både buffet, frokostret, middagsret med kød til, eller som en rest i madpakken.
Fyldet kan varieres i det uendelige, og tærtebagning er en god anledning til at få ryddet op i køleskabet.
Prøv denne med porrer og bacon.
PORRETÆRTE
Ingredienser
Dej
- 100 g smør
- 175 g hvedemel
- ½ tsk salt
- 1½ spsk koldt vand
Fyld
- 2 porrer i ringe
- 200 g bacontern alternativt kalkunbacon
- 200 g flødeost neutral
- 3 æg
- lidt salt
- lidt kværnet sort peber
Sådan gør du
- Dejen æltes sammen til en smidig dej, som rulles ud så den passer til en tærteform på ca. 26 cm. Stil på køl ca. ½ time. Forbages i 15 min ved 175 grader varmluft.
- Steg bacontern til de er gyldne og sprøde
- Rens og snit porrerne og kog dem kort i en gryde. Hæld vandet fra og fordel porrerne i den forbagte bund. Pisk æg, flødeost, salt og peber sammen til en homogen masse og hæld over porrerne. Drys med bacontern og bag tærten i oven ved 175 grader varmluft i ca. 30 min. Smager godt både varm, lun og kold.