MØRBRAD I FAD
Det her er en rigtig lækker “kød i fløde” ret.
Den er fed og blød, og sherryen giver den lidt kant.
Hvis du elsker hvidløg, kan du sagtens være rundhåndet her.
Egner sig godt som gæstemad.
MØRBRAD I FAD
Ingredienser
- 1 afpudset svinemørbrad
- lidt fedtstof til stegning
- ½ tsk. salt
- lidt friskkværnet sort peber
- 2 fed hvidløg
Sovs
- 500 g. friske champignon
- 1 spsk. paprika
- ½ L. piskefløde eller den fløde du foretrækker
- ½ dl. sherry
Pynt
- 4 tomater
- 200 g. reven ost
Sådan gør du
- Mørbraden skæres i bøffer og steges i fedtstof tilsat salt, peber og hvidløg.
- Når bøfferne er brunet på begge sider tages de op af panden og lægges i et ildfast fad.
- Smelt evt. lidt mere fedtstof på panden, og steg de rensede og skårne champignons til de er let gyldne. Bland paprika, lidt salt og peber og hæld det på champignonerne. Vend det hurtigt rundt uden at det branker og tilsæt fløde og sherry. Lad det simre 10 min ved svag varme til fløden tykner lidt. Smag til.
- Hæld sovsen over kødet og pynt med tomatskiver og reven ost.
- Sæt i ovnen ved 200° i ca. 20 min. til overfladen er gylden.
Noter
- Server med løse ris og en god salat.
- Velegnet som gæstemad
- Kan fryses