AGURKESALAT
Et glas købe agurkesalat kan på ingen måde måle sig med den hjemmelavede. Her bestemmer du selv kvaliteten af agurken og du kan tilsmage lagen så den passer til dine smagsløg.
AGURKESALAT
Ingredienser
- 1 agurk
- 1 spsk salt
Syltelage
- 1 dl eddike
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
- lidt kværnet sort peber
Sådan gør du
- Skær agurken i 3 mm tykke skiver, gerne på mandolinjern.Læg skiverne i en skål og drys med salt, som æltes rundt på alle agurkeskiver.Læg en tallerken ned i skålen, oven på agurkeskiverne og stil en tung genstand oven i tallerkenen, så der opstår et pres.Lad det stå sådan i en times tid.Imens koges lagen sammen af eddike, vand og sukker. Tilsæt kværnet peber. Lad lagen køle af.Saltet skal skylles af agurkeskiverne og de lægges tilbage i skålen. Lagen hældes over.Opbevares på køl.