SURDEJ

SURDEJ

Facebook

Det er rigtig hyggeligt og ikke spor besværligt at lave at lave en surdej.
Jeg bruger den i rugbrød og også i koldhævede boller og lyse brød. Det give en god smag og jeg synes det forlænger holdbarheden på brødet.

SURDEJ

Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter

Ingredienser
  

  • 1 dl rugmel
  • 1 dl hvedemel
  • 2 dl koldt vand

Sådan gør du
 

  • Rør mel og vand sammen i en beholder der kan sættes låg på.
    Lad beholderen stå på køkkenbordet uden låg.
    Ca. 1 gang i døgnet "fodres" surdejen med mel og vand i ovennævnte mængder.
    Efter nogle dage begynder surdejen at boble og så er den klar til brug.
    Hver gang man har brugt af den skal den fodres, så der er nok til næste gang man skal bage med surdej.
    Opbevares med låg på i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!