Mormors gode kringle
Man får sjældent serveret kringle nu om dage, og det er faktisk en skam, for kringle smager skønt og fyldet kan varieres i det uendelige. Blot vil jeg sige at i min kringle, ja i alt mit bagværk, er rosiner bandlyst. Det er en uskik at blande rosiner med noget som helst 😉 Hvis du elsker rosiner, skal du helt sikkert vælge dem til.
MORMORS GODE KRINGLE
Ingredienser
Dej
- 500 g hvedemel
- 375 g smør eller margarine
- 1 dl mælk kold
- 50 g gær
- 2 æg
Fyld
- 125 g smør eller margarine
- 125 g sukker
- 100 g marcipan
- 100 g blødnougat kan undværes
Pynt
- 1 æg pisket sammen
- lidt hasselnødder/mandler hakket
- sukker
Sådan gør du
Sådan gør du
- Fedtstoffet findeles i melet så det ligner reven ost. Opløs gæren i mælken og tilsæt de 2 æg. Hæld det hele i melblandingen og ælt sammen til en ensartet dej. Måske skal der lidt mere mel til, prøv dig frem. Dejen skal kunne slippe bordet. Lad dejen hæve ca. 45 min.
Fyld
- Smør, sukker og marcipan røres godt sammen. Har du en maskine der kan klare sagen, så brug den endelig. Den bløde nougat gemmer du lige lidt endnu. Måske du skal smage om den er ok 😉
Sådan lægger du kringlen sammen
- Del dejen i 2 og rul hver del ud til et rektangel, som i længden passer til den store bradepande fra ovnen. Smør fyld på midten af begge rektangler og læg skiver af blød nougat på fyldet. Skær skråsnit i dejen som vist på billedet.
- Fold dejstrimlerne ind over fyldet som en slags fletværk. Læg de 2 rektangler i en bradepande beklædt med bagepapir og stil til hævning i 30 min
- Når kringlerne er færdighævet skal de pensles med æg og drysses med hakkede nødder/mandler og drysses med sukker. Bages ca. 25 min. til de er gyldne .
4 kommentarer
Tina
Hvad temperatur bages den ved og hvor i ovnen.. midt, bund eller???
Mette Dahlgren
Hej Tina.
Jeg bager kringlen ved 175 grader varmluft midt i ovnen ind til den er gylden.
Tænker det er ca 25 min.
Christine
Hej
Skal dejen hæve før der kommer fyld i?
Mette Dahlgren
Hej Christine.
Ja, dejen skal hæve ca. 45 min. inden fyldet kommes i. Jeg har rettet opskriften. Tak for spørgsmålet.