MAYONNAISE, DRESSING, PESTO OG TAPANADE

MAYONNAISE

Facebook

Hjemmerørt mayonnaise behøver slet ikke at være svært, og smager så meget bedre end en industrielt fremstillet en af slagsen. Du kan tilsmage den med lige det krydderi du bedst kan lide og som passer til det mayonnaisen skal bruges til.

Med en stavblender går det som en leg.

Mayonnaisen kan holde sig i køleskabet et par uger.

MAYONNAISE

Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 2 dl

Equipment

  • Stavblender

Ingredienser
  

  • 2 pasteuriserede æggeblommer = 1 bæger
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • ½ tsk. salt
  • lidt friskkværnet sort peber
  • 2 dl neutral olie
  • ½ spsk. friskpresset citronsaft

Sådan gør du
 

  • Vælg en beholder som passer til omfanget af din stavblender. Det kan være et syltetøjsglas eller lign. Hvis du laver det i en for stor skål eller beholder, koagulerer massen ikke, men bliver bare til noget tyndt sjask, så det er vigtigt at vælge den rigtige beholder.
  • Hæld æggeblomme, sennep, hvidvinseddike, salt og peber i glasset.
    Til sidst hældes de 2 dl. olie forsigtigt i glasset. Lad det stå et øjeblik, så æggemassen falder til bunds.
  • Sæt nu stavblenderen helt ned på bunden af glasset og kør på fuld styrke, mens du holder blenderen på bunden af glasset.
  • Når massen begynder at tykne kan du forsigtigt løfte blenderen lidt så resten af olien bliver blandet i.
    Det tager få minutter, så har du en skøn mayonnaise.
    Smag til med evt. lidt mere salt og lidt citronsaft.

Noter

  • Ønsker du en aioli, tilsættes lidt revet hvidløg, det smager skønt.
  • Du kan også tilsætte finthakkede krydderurter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!