HALVE ÆBLER TIL JULESTEGEN
Det halve æble, med gele i, er et must til andestegen juleaften.
Det syrlige æble er et godt modspil til den lidt fede julemad.
Det er super nemt, og kan laves flere dage før servering.
HALVE ÆBLER TIL JULESTEGEN
Ingredienser
- 6 æbler cox orange eller belle de boskoop
- 6 dl vand
- 250 g sukker
- 1 citron saften
Sådan gør du
- Skræl æblerne og del dem i halve. Fjern forsigtigt kernehus, blomst og stilk, kan udhules med en lille kugleske, så der dannes et hul hvor geleen kan ligge. For at undgå at de bliver brune, kan der dryppes med citronsaft. Kog en lage af vand, sukker og citronsaft. Når lagen koger lægges æblerne i lagen og simrer ca. 3 min. Sluk for gryden og læg æblerne i et henkogningsglas eller lignende og hæld lagen over så æblerne er dækket. Luk med låg eller klip en frostpose til og sæt fast med en elastik. Stil på køl. Ved servering tages æblerne op af lagen og fyldes med en teskefuld gele.Kan sagtens holde sig på køl en uges tid.