RØDKÅL
Hjemmelavet rødkål er bare så meget bedre end den man køber i en plasticspand.
Jeg laver rødkålen et par måneder før jul og lægger den i fryseren. Den holder sig rigtig fin på den måde. Så tager vi bare en pose op, lader den tø og varmer kålen i en skål i microovnen. Det kan ikke være nemmere.
RØDKÅL
Ingredienser
- 1 rødkålshoved
- 25 g margarine
- 1 dl eddike
- 1 dl sukker
- 1 1/4 tsk stødt nellike
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 dl ribs- eller tranebærsaft
Sådan gør du
- Snit kålen fint, gerne på råkostjernet på din køkkenmaskine. Svits kålen i margarinen i en gryde. Tilsæt sukker, krydderier, eddike og saft. Lad simre ca. 1 time. Smag til med ekstra krydderier og evt. lidt salt og peber. Pakkes i fryseposer i passende portioner og lægges i fryseren.