DAIM IS
Her i familien ELSKER vi daim is. Vi har prøvet med andet fyld og det smager også godt, men skal det være ekstra lækkert, vælger vi altid daim som fyld.
Det er super nemt at lave flødeis og man behøver altså ikke en ismaskine for at fremstille en lækker is.
DAIM IS
Ingredienser
- 5 pasteuriserede æggeblommer
- 3 pasteuriserede æggehvider
- 8 spsk. sukker
- 2 tsk. vanillesukker
- ½ L. piskefløde
Fyld
- 160 g. daim finthakket
Sådan gør du
- Start med at piske fløden til let skum.
- I en anden skål piskes æg, sukker og vanillesukker til tyk skum.
- Flødeskummet vendes i æggemassen og til sidst tilsættes daim.
- Hæld massen i frysegnet beholder og sæt i fryseren mindst 4 timer, gerne til dagen efter.
Noter
- Du kan vælge lige præcis det fyld du bedst kan lide, f.eks. jordbær, chokolade eller bær. Prøv dig frem.
- Det kan være en god ide at røre i isen et par gange under indfrysningen, så fyldet ikke falder til bunds.
- Husk at tø isen op i god tid. Det taget lidt længere tid end en købe is.