JUL,  SMÅKAGER

BRUNKAGER

Facebook

Brunkager, som nydes til jul, skal være sprøde, velkrydrede, nybagte og fyldt med mandler. Her får du min bedste opskrift som giver en dej der kan opbevares i køleskabet hele december, så det er nemt lige at bage en plade brunkager.

BRUNKAGER

Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 31 minutter
Antal 250 kager

Ingredienser
  

  • 250 g smør
  • 175 g brun farin
  • 200 g sirup gerne mørk
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt allehånde
  • 150 g mandler hakkede
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel
  • ½ fintrevet skal af ½ appelsin
  • ½ fintrevet skal af ½ citron
  • ½ dl blandet appelsinsaft og citronsaft
  • 1 tsk potaske

Sådan gør du
 

  • Smelt smør, farin og sirup i en gryde. Når det er smeltet og rørt sammen til en ensartet masse, hældes den i en røreskål og afkøles let. Rør potasken ud i appelsinsaften og tilsæt det sammen med krydderierne, appelsin- og citronskal, mel, mandler og ægget. Rør godt sammen og hæld dejen i en lav firkantet form eller dåse beklædt med bagepapir. Stil på køl natten over med bagepapir på toppen.Den nu hårde dej-firkant vendes ud på et skærebrædt og deles i 4 stænger. Hver stang skæres i 3 mm tykke skiver, som lægges på bageplader beklædt med bagepapir og bages i ovnen ved 175 grader i ca. 8 min. Ovne er forskellige, så prøv dig frem med bagetiden.Brunkagerne gemmes i en tætsluttende dåse. Når først dejen er i køleskabet er du altid klar til at bage en plade brunkager uden svineri i køkkenet. Det eneste du har brug for er et skærebrædt og en skarp kniv.God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!