SPIDSKÅLSSALAT
Kål er en fantastisk sund og mættende spise. Kål er meget anvendelig og kan i de fleste tilfælde erstatte almindelig salat og giver en langt bedre mæthed.
SPIDSKÅLSSALAT
Ingredienser
Salat
- ½ spidskål hvis det er et lille kål, så brug et helt hoved
- 1 æble
- 1 lille rødløg
- 3 spsk fetatern
- 2 spsk tørrede tranebær
- 2 spsk mandler grofthakkede
Dressing
- 2 spsk olivenolie eller den olie du foretrækker
- 1 spsk æblecidereddike
- ½ tsk salt
- lidt kværnet sort peber
- 1 fed hvidløg, revet eller presset
- 2 tsk honning
Sådan gør du
- Fjern de yderste blade af kålen og skyl den. Del den i 2 halve og fjern stokken. Snit kålen i tynde strimler på mandolinjernet eller med en kniv.
- Befri æblet for kernehuset og skær æblet i mundrette tern.
- Pil og hak rødløget i fine tern.
- Smid de tre dele i en skål og tilsæt dressingen.
- Dressingen rystes sammen i en meljævner og hældes over salaten, som blandes godt sammen med dressingen.
- Tilsæt feta og tranebær.
- Mandlerne grofthakkes og ristes på en pande i ½ tsk, olivenolie til de lige nøjagtig begynder at tage farve, tilsæt et nip salt. Mandlerne fordeles på toppen af salaten, og den er klar til servering.