RABARBERKAGE MED MARENGSTOP
Denne rabarberkage er min yndlings. Den er sød, syrlig, svampet og sprød på samme tid. Uhmmm
RABARBERKAGE MED MARENGSTOP
Ingredienser
Kagebund
- 175 g smør/margarine
- 150 g sukker
- 2 spsk vanillesukker
- 3 æggeblommer
- 250 g hvedemel
- 2½ tsk bagepulver
- 5-6 spsk mælk
Marengs
- 3 æggehvider
- 200 g sukker
- ½ tsk eddike
- 100 g hakkede valnødder
- 500 g rabarber vaskede og snittede i 2 cm lange stykker
Sådan gør du
Kagebund
- Rør smør, sukker og vanillesukker med håndmixeren. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Bland mel og bagepulver og vend det i den våde del skiftevis med mælken. Fordel dejen i en bradepande 25x30 cm. beklædt med bagepapir.
Marengs
- Pisk æggehviderne stive. Pisk sukkeret i ad 2-3 gange til det bliver en sej masse. Tilsæt eddike, det giver lidt sprødhed til marengsen, men smages ikke. Vend rabarberstykkerne og valnødderne i marengsen og fordel på kagedejen. Bages ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter eller til der ikke hænger dej ved når du stikker en strikkepind gennem marengsen og kagebunden.
- Server med flødeskum, cremefraiche eller is. Holder sig frisk i et par dage.