FASTELAVNSBOLLER
FASTELAVNSBOLLER
Fastelavnsboller er hyggelige gærdejsboller med noget lækkert inden i, sådan groft skitseret. Jeg holder af disse med en blanding af creme, remonce og mandler.
FASTELAVNSBOLLER
Ingredienser
Dej
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 2 spsk olie neutral
- 6 spsk sukker
- 2 æg
- 1 tsk stødt kardemomme
- ½ tsk vanillepulver
- ½ tsk salt
- 500 g hvedemel
Fyld remonce
- 100 g sukker
- 100 g smør
- 100 g marcipan
- 1 tsk kanel
Fyld creme
- 2 æg
- 3 spsk sukker
- ½ tsk vanillepulver
- 1 spsk hvedemel
- 2 dl mælk
- 35 g mandler hakkede
Glasur
- Flormelis
- cacao
- varmt vand
Sådan gør du
- Dej: Lun mælken i en gryde så det bliver lillefingervarmt. Hæld i røreskål og opløs gæren der i. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt sammen til en blød lækker dej. Lad hæve 1 time.
- Creme: Pisk alle ingredienserne, pånær mandler, sammen og varm langsomt op i gryden til det tykner. Du skal røre hele tiden. Tag gryden fra varmen når cremen er tyk og tilsæt hakkede mandler. Lad cremen køle.
- Remonce: Rør alle ingredienserne sammen. Har du en køkkenmaskine, så lad den gøre arbejdet.
- Rul dejen ud og skær den ud i firkanter på ca 12 x 12 cm. På hver firkant lægges en klat creme og en klat remonce. Luk firkanterne ved at tage fat i de 4 hjørner og derefter de 4 nye hjørner og klem alle dejhjørnerne omhyggeligt sammen. Det er vigtigt at bollen er ordentlig lukket, så fyldet ikke flyder ud. Lægges på bagepladen med samlingen ned ad. Efterhæver 45 min.
- Bages ved 200 grader varmluft ca. 15 min.
- Pyntes med glasur og drys af valgfri slags.
Gå til opskrift