Go Back Email Link

STJERNESKUD

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 1 skive rugbrød ristet
  • 1 håndfuld spidskål fintsnittet
  • 1 rødspættefilet paneret
  • 1 rødspættefilet naturel
  • 1 stykke laks varmrøget eller bare røget
  • 5 grønne asparges
  • 4 små tomater
  • 4 skiver agurk
  • 1 potte frisk dild

Dressing

  • 1 tsk. god mayonnaise gerne den hjemmerørte
  • 1 spsk. skyr eller creme fraiche
  • 1 spsk. ketchup
  • ¼ tsk. salt
  • lidt friskkværnet sort peber

Pynt

  • karse
  • frisk dild
  • 2 citronskiver
  • 1 dl rejer

Sådan gør du
 

  • Start med den ikke panerede fisk. Drys den med salt og peber og rul den omkring en god dusk dild. Læg den i en lille gryde med lidt vand eller hvidvin i bunden, og damp fisken ved svag varme. Det tager ca. 5 min. så er den klar. Læg fisken til afkøling på en ren tallerken.
  • Steg den panerede fisk.
  • Hvis rejerne er frosne, tøs de op.
  • Rist brødet på brødristeren
  • Rør dressingen sammen.
  • Bræk den nederste træede del af de grønne asparges af og skyl dem.
    Skær dem i passende stykker og giv dem et hurtigt opkog i letsaltet vand. De skal først i gryden når vandet koger og så snart vandet er i kog igen tages de op og lægges til afdrypning på et rent klæde.
  • Skyl tomater og agurk og del tomaterne i halve.
  • Snit spidskål fint.

Samling af alle elementerne

  • Læg det ristede brød på en tallerken
  • Læg spidskålen oven på brødet
  • Hæld lidt dressing på kålen.
  • Læg den dampede fisk i den ene ende af brødet
  • Læg den stegte fisk skråt oven på den dampede fisk.
  • Hæld lidt dressing ned over fisken.
  • Læg laks på begge sider af fisken.
  • Pynt med rejer, agurk, tomat og asparges som du synes det ser pænt ud.
  • Slut af med dild, karse og citronskiver.

Noter

  • Kan også serveres med smørristet hvidt brød.
  • I stedet for spidskål, kan man bruge et par blade almindelig salat, vælg det du bedst kan lide.
  • Dressingen kan gøres mere eller mindre fed, alt efter hvilket surmælksprodukt du vælger.