Go Back Email Link

AGURKESALAT

Tilb. tid 15 min
Samlet tid 1 t
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 agurk
  • 1 spsk salt

Syltelage

  • 1 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • lidt kværnet sort peber

Sådan gør du
 

  • Skær agurken i 3 mm tykke skiver, gerne på mandolinjern.
    Læg skiverne i en skål og drys med salt, som æltes rundt på alle agurkeskiver.
    Læg en tallerken ned i skålen, oven på agurkeskiverne og stil en tung genstand oven i tallerkenen, så der opstår et pres.
    Lad det stå sådan i en times tid.
    Imens koges lagen sammen af eddike, vand og sukker. Tilsæt kværnet peber. Lad lagen køle af.
    Saltet skal skylles af agurkeskiverne og de lægges tilbage i skålen. Lagen hældes over.
    Opbevares på køl.
Keyword agurk, salat