Go Back Email Link

SPIDSKÅLSSALAT

Tilb. tid 15 min
Samlet tid 15 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Salat

  • ½ spidskål hvis det er et lille kål, så brug et helt hoved
  • 1 æble
  • 1 lille rødløg
  • 3 spsk fetatern
  • 2 spsk tørrede tranebær
  • 2 spsk mandler grofthakkede

Dressing

  • 2 spsk olivenolie eller den olie du foretrækker
  • 1 spsk æblecidereddike
  • ½ tsk salt
  • lidt kværnet sort peber
  • 1 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 tsk honning

Sådan gør du
 

  • Fjern de yderste blade af kålen og skyl den. Del den i 2 halve og fjern stokken. Snit kålen i tynde strimler på mandolinjernet eller med en kniv.
  • Befri æblet for kernehuset og skær æblet i mundrette tern.
  • Pil og hak rødløget i fine tern.
  • Smid de tre dele i en skål og tilsæt dressingen.
  • Dressingen rystes sammen i en meljævner og hældes over salaten, som blandes godt sammen med dressingen.
  • Tilsæt feta og tranebær.
  • Mandlerne grofthakkes og ristes på en pande i ½ tsk, olivenolie til de lige nøjagtig begynder at tage farve, tilsæt et nip salt. Mandlerne fordeles på toppen af salaten, og den er klar til servering.