Go Back Email Link

RIS A LA MANDE

Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 200 g grødris
  • 1 l sødmælk
  • 2 vanillestænger flækket
  • 4 spsk sukker
  • dl mælk
  • 5 blade husblas
  • 7 dl. piskefløde pisket til flødeskum
  • 100 g mandler smuttede og hakkede

Sådan gør du
 

  • Kog risengrød på vanlig vis af mælk, grødris og vanillestængerne. Når grøden er færdigkogt tages vanillestængerne op og der tilsættes sukker og evt, ekstra vanillesukker/vanillepulver/vanillepasta eller hvad du synes smager bedst. Afkøl grøden.
  • Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand ½ time. Pisk fløden til skum. Rør den kolde grød med mælk, så den bliver lind. Tilsæt de smuttede og hakkede mandler. Husk at gemme en hel. Smelt den udblødte husblas i en gryde over svag varme og afkøl den med lidt kold mælk. Når blandingen er kold, hældes den i grøden i en tynd stråle. Bland godt og tilsæt til sidst flødeskum. Hældes i fine skåle, husk den hele mandel, og stilles på køl. Kan sagtens laves lillejuleaften.