Go Back Email Link

BOLLER I KARRY

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 5 personer

Ingredienser
  

Til kogning af kødboller

  • liter vand
  • 1 tsk salt
  • 1 stk grøntsagsbouillionterning eller den bouillion du foretrækker

Kødboller

  • 500 g hakket svine- og kalvekød eller ren svinekød
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk rasp
  • 1 æg
  • 2 tsk salt
  • 4 kværn sort peber
  • 1 dl. mælk

Sovs

  • 75 g margarine
  • 1 spsk karry så stærk eller mild du ønsker
  • 3-4 spsk hvedemel
  • kogevandet fra kødbollerne

Sådan gør du
 

  • Sæt vandet, tilsat salt og boullion, over at koge. I mens rører du farsen.
  • Farsen røres godt sammen. Prøv dig frem med hvor meget mælk farsen kan tage. Den skal kunne formes til boller. Vi lader ikke farsen hvile inden brug, men det kan du sagtens gøre hvis du synes. Bare husk at den så skal på køl. Når vandet koger formes der kødboller med en ske og de lægges forsigtigt i vandet. Vi er lidt uenige om størrelsen på kødbollerne. Jeg kan godt lide at de er på størrelse med en bordtennisbold, men karrykokken foretrækker dem på størrelse med en valdnød, og sådan er det. De skal småsimre til de stiger op til overfladen, ca. 10-15 min. alt efter størrelse. Gem kogevandet til sovsen.

Sovs (opbagt)

  • Smelt margarinen i den gryde du kogte kødbollerne i. Tilsæt karry og lad det lige simre et øjeblik inden du tilsætter mel. Pisk godt til en klumpfri masse og skru måske lidt ned for varmen. Nu tilsætter du lidt efter lidt kogevandet og pisker godt i mellem hver gang indtil det koger og tykner. God øvelse for mormorarme :-) Du afgør selv hvor tyk eller tynd du vil have sovsen. Når du er tilfreds tilsætter du kødbollerne og lader dem blive varme i sovsen. Pas på det ikke brænder på, skru ned og hold øje. Server med løse ris. Vi beregner 1 dl. ris og 1½ dl. vand pr. person.

Noter

[recipe]