Go Back Email Link

KLEJNER

Ingredienser
  

  • 500 g hvedemel
  • 125 g margarine/smør
  • 2 dl sukker
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 2 spsk piskefløde
  • 1 citron fintrevet skal
  • 4 æg
  • 1 pakke palmin til kogning

Sådan gør du
 

  • Mel og fedtstof nulres sammen til det ligner reven ost. Tilsæt sukker, hjortetaksalt, citronskal, fløde og æg og ælt dejen hurtigt sammen. Skal kun lige æltes til den hænger sammen. Læg på køl et par timer. Del dejen i 2 og rul ud til en firkant, ca. 3 mm. tyk. Med klejnesporen laves strimler af 3 cm. Strimlerne deles i stykker på ca. 12 cm, eller hvor lange du synes dine klejner skal være. Med klejnesporen skærer du et 2 cm langt hul i hver klejne. Klejnerne vrides ved at den ene snip vendes ind i hullet i midten og trækkes på plads igen. Kog de klejner du skal bruge og læg resten i en beholder med bagepapir i mellem lagene og frys dem. Har du plads til en bageplade i fryseren er det bedst. Når klejnerne er frosne, kan de lægges i en frysepose, så de ikke fylder så meget. Til kogning varmes palminen op til en temperatur hvor den syder. når du stikker en tandstik ned i palminen. Klejnerne skal have en fin gylden farve. Nydes samme dag de er kogt.