FISK,  Uncategorized

STJERNESKUD

Facebook

Jeg elsker stjerneskud, men det er bestemt ikke lige meget hvad den består af. Ikke noget med friturestegt fisk. Der skal være lækker fisk af forskellig art og friske grøntsager.

For at gøre retten lidt sundere, har jeg har brugt rugbrød og spidskål.

Der er mange elementer at gøre klar, men brug lidt tid på det, for det må gerne være smukt at se på, når retten serveres.

Hvis man skal lave til flere personer, lines tallerknerne op på række og så går det som på samlebånd.

STJERNESKUD

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 1 skive rugbrød ristet
  • 1 håndfuld spidskål fintsnittet
  • 1 rødspættefilet paneret
  • 1 rødspættefilet naturel
  • 1 stykke laks varmrøget eller bare røget
  • 5 grønne asparges
  • 4 små tomater
  • 4 skiver agurk
  • 1 potte frisk dild

Dressing

  • 1 tsk. god mayonnaise gerne den hjemmerørte
  • 1 spsk. skyr eller creme fraiche
  • 1 spsk. ketchup
  • ¼ tsk. salt
  • lidt friskkværnet sort peber

Pynt

  • karse
  • frisk dild
  • 2 citronskiver
  • 1 dl rejer

Sådan gør du
 

  • Start med den ikke panerede fisk. Drys den med salt og peber og rul den omkring en god dusk dild. Læg den i en lille gryde med lidt vand eller hvidvin i bunden, og damp fisken ved svag varme. Det tager ca. 5 min. så er den klar. Læg fisken til afkøling på en ren tallerken.
  • Steg den panerede fisk.
  • Hvis rejerne er frosne, tøs de op.
  • Rist brødet på brødristeren
  • Rør dressingen sammen.
  • Bræk den nederste træede del af de grønne asparges af og skyl dem.
    Skær dem i passende stykker og giv dem et hurtigt opkog i letsaltet vand. De skal først i gryden når vandet koger og så snart vandet er i kog igen tages de op og lægges til afdrypning på et rent klæde.
  • Skyl tomater og agurk og del tomaterne i halve.
  • Snit spidskål fint.

Samling af alle elementerne

  • Læg det ristede brød på en tallerken
  • Læg spidskålen oven på brødet
  • Hæld lidt dressing på kålen.
  • Læg den dampede fisk i den ene ende af brødet
  • Læg den stegte fisk skråt oven på den dampede fisk.
  • Hæld lidt dressing ned over fisken.
  • Læg laks på begge sider af fisken.
  • Pynt med rejer, agurk, tomat og asparges som du synes det ser pænt ud.
  • Slut af med dild, karse og citronskiver.

Noter

  • Kan også serveres med smørristet hvidt brød.
  • I stedet for spidskål, kan man bruge et par blade almindelig salat, vælg det du bedst kan lide.
  • Dressingen kan gøres mere eller mindre fed, alt efter hvilket surmælksprodukt du vælger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!