DESSERTER,  JUL

RIS A LA MANDE

Facebook

Den ris a la mande vi holder mest af er lavet med husblas, for lige at stive den en smule og dermed gøre den mere luftig. Nogen vil mene at det ikke er en rigtig ris a al mande, men for os er det den der dur.

RIS A LA MANDE

Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 200 g grødris
  • 1 l sødmælk
  • 2 vanillestænger flækket
  • 4 spsk sukker
  • dl mælk
  • 5 blade husblas
  • 7 dl. piskefløde pisket til flødeskum
  • 100 g mandler smuttede og hakkede

Sådan gør du
 

  • Kog risengrød på vanlig vis af mælk, grødris og vanillestængerne. Når grøden er færdigkogt tages vanillestængerne op og der tilsættes sukker og evt, ekstra vanillesukker/vanillepulver/vanillepasta eller hvad du synes smager bedst. Afkøl grøden.
  • Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand ½ time. Pisk fløden til skum. Rør den kolde grød med mælk, så den bliver lind. Tilsæt de smuttede og hakkede mandler. Husk at gemme en hel. Smelt den udblødte husblas i en gryde over svag varme og afkøl den med lidt kold mælk. Når blandingen er kold, hældes den i grøden i en tynd stråle. Bland godt og tilsæt til sidst flødeskum. Hældes i fine skåle, husk den hele mandel, og stilles på køl. Kan sagtens laves lillejuleaften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!