JUL,  SMÅKAGER

KLEJNER

Facebook

Klejner er lig med jul, bum!
Lige så skøn en nykogt klejne er, lige så kedelig og intetsigende er en tør, daggammel klejne. Jeg serverer kun nykogte klejner, ellers kan det være lige meget.
Det kan lade sig gøre fordi jeg vrider klejnerne og lægger dem i fryseren, og koger dem direkte fra frost.
Prøv det og du vil aldrig mere koge alle klejnerne på én gang.

Opskriften er fra min mors håndskrevne, gamle kogebog

KLEJNER

Ingredienser
  

  • 500 g hvedemel
  • 125 g margarine/smør
  • 2 dl sukker
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 2 spsk piskefløde
  • 1 citron fintrevet skal
  • 4 æg
  • 1 pakke palmin til kogning

Sådan gør du
 

  • Mel og fedtstof nulres sammen til det ligner reven ost. Tilsæt sukker, hjortetaksalt, citronskal, fløde og æg og ælt dejen hurtigt sammen. Skal kun lige æltes til den hænger sammen. Læg på køl et par timer. Del dejen i 2 og rul ud til en firkant, ca. 3 mm. tyk. Med klejnesporen laves strimler af 3 cm. Strimlerne deles i stykker på ca. 12 cm, eller hvor lange du synes dine klejner skal være. Med klejnesporen skærer du et 2 cm langt hul i hver klejne. Klejnerne vrides ved at den ene snip vendes ind i hullet i midten og trækkes på plads igen. Kog de klejner du skal bruge og læg resten i en beholder med bagepapir i mellem lagene og frys dem. Har du plads til en bageplade i fryseren er det bedst. Når klejnerne er frosne, kan de lægges i en frysepose, så de ikke fylder så meget. Til kogning varmes palminen op til en temperatur hvor den syder. når du stikker en tandstik ned i palminen. Klejnerne skal have en fin gylden farve. Nydes samme dag de er kogt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!