OKSEKØD

LASAGNE

Facebook

Denne lasagne er familiens foretrukne.

Den skal være blød og ikke tør.

LASAGNE

Forb. tid 30 min
Tilb. tid 35 min
Samlet tid 1 t 5 min
Antal 5 personer

Ingredienser
  

Kødsovs

  • 1 løg i medium store tern
  • 2 fed hvidløg revet
  • 500 g. hakket oksekød
  • 2 gulerødder groftrevet
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 2 tsk. tørret timian
  • 1 dåse tomatpasta
  • 2 tsk. salt
  • lidt friskkværnet sort peber
  • 1 oksebouillonterning
  • 3 dl. vand
  • 1 spsk. olivenolie til stegning

Til sammenlægning

  • 1 L. mornaysovs
  • 1 pakke lasagneplader tørrede (hvis friske, skal der bruges 2 pakker)
  • 2 dl. reven ost
  • 1 kugle mozzarella

Sådan gør du
 

Kødsovs

  • Løg og hvidløg steges klare i en stegegryde.
    Kødet tilsættes og steges til det får farve.
  • Tilsæt krydderier, tomatpasta, vand og bouillonterning og lad sovsen simre 20 min.

Sammenlægning af lasagnen

  • Tænd ovnen på 175°
    Brug et ovnfast fad 20 x 30 cm.
    Start med et lag lasagneplader (friske lasagneplader skæres til i fadets længde), kødsovs og til sidst mornaysovs.
    Kødsovsen behøver ikke at dække lasagnepladerne helt, brug bare et tyndt lag.
  • Gentag lagene 2 gange mere.
  • Pluk mozzarellakuglen i små stykker og fordel oven på lasagnen.
    Slut af med reven ost.
    Bages i ovnen ved 175° i 35 minutter.
    Kan med fordel stå og dampe af 10 min. inden servering

Noter

  • Serveres med råkostsalat bestående af reven gulerod og reven æble. Drys af ristet græskarkerner og solsikkekerner.
  • lasagnen kan fint fryses

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!