KØDTIMBALE
Denne lette ret er fra min mors kogebog.
Den smager dejligt at karry og kan fint serveres for gæster.
KØDTIMBALE
Ingredienser
- 2 dl finthakket løg
- 500 g hakket oksekød
- lidt fedtstof til stegning
- 2 tsk. karry
- 1 tsk. salt
- lidt friskkværnet sort peber
- 500 g. friske champignon
- 1 peberfrugt den farve du kan lide
- 4 spsk. rasp
- 3 æg
- 1 dl mælk
- 4 laurbærblade
Sådan gør du
- Løgene steges blanke i en stegegryde
- Kødet tilsættes og steges til det skifter farve.
- Tilsæt krydderierne
- Rens rød peber og champignons. Skær dem i mundrette stykker og hæld dem ned til kødet.
- Når det hele er vendt rundt tilsættes raspen. Fordeles i et ildfast fad.
- Pisk æg og mælk sammen og hæld over kødet i fadet og stik laurbærbladene ned i kødet.
- Bages i ovnen ved 175° i ca. 40 min.
Noter
- Serveres med salat og et godt brød.
- Smager også godt koldt i madpakken.
- Dejlig frokostret.