RØDKÅL

Hjemmelavet rødkål er bare så meget bedre end den man køber i en plasticspand.

Jeg laver rødkålen et par måneder før jul og lægger den i fryseren. Den holder sig rigtig fin på den måde. Så tager vi bare en pose op, lader den tø og varmer kålen i en skål i microovnen. Det kan ikke være nemmere.

RØDKÅL
Print Recipe
RØDKÅL
Print Recipe
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Snit kålen fint, gerne på råkostjernet på din køkkenmaskine. Svits kålen i margarinen i en gryde. Tilsæt sukker, krydderier, eddike og saft. Lad simre ca. 1 time. Smag til med ekstra krydderier og evt. lidt salt og peber. Pakkes i fryseposer i passende portioner og lægges i fryseren.
Del denne opskrift
 

BRUNKAGER

Brunkager, som nydes til jul, skal være sprøde, velkrydrede, nybagte og fyldt med mandler. Her får du min bedste opskrift som giver en dej der kan opbevares i køleskabet hele december, så det er nemt lige at bage en plade brunkager.

BRUNKAGER
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
250 kager 30 min
Ventetid
1 døgn
Antal personer Forberedelses tid
250 kager 30 min
Ventetid
1 døgn
BRUNKAGER
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
250 kager 30 min
Ventetid
1 døgn
Antal personer Forberedelses tid
250 kager 30 min
Ventetid
1 døgn
Ingredienser
Antal personer: kager
Instruktioner
  1. Smelt smør, farin og sirup i en gryde. Når det er smeltet og rørt sammen til en ensartet masse, hældes den i en røreskål og afkøles let. Rør potasken ud i appelsinsaften og tilsæt det sammen med krydderierne, mel, mandler og ægget. Rør godt sammen og hæld dejen i en lav firkantet form eller dåse beklædt med bagepapir. Stil på køl natten over med bagepapir på toppen. Den nu hårde dej-firkant vendes ud på et skærebrædt og deles i 4 stænger. Hver stang skæres i 3 mm tykke skiver, som lægges på bageplader beklædt med bagepapir og bages i ovnen ved 175 grader i ca. 8 min. Ovne er forskellige, så prøv dig frem med bagetiden. Brunkagerne gemmes i en tætsluttende dåse. Når først dejen er i køleskabet er du altid klar til at bage en plade brunkager uden svineri i køkkenet. Det eneste du har brug for er et skærebrædt og en skarp kniv. God fornøjelse.
Del denne opskrift