RØDKÅL

Hjemmelavet rødkål er bare så meget bedre end den man køber i en plasticspand.

Jeg laver rødkålen et par måneder før jul og lægger den i fryseren. Den holder sig rigtig fin på den måde. Så tager vi bare en pose op, lader den tø og varmer kålen i en skål i microovnen. Det kan ikke være nemmere.

RØDKÅL
Print Recipe
RØDKÅL
Print Recipe
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Snit kålen fint, gerne på råkostjernet på din køkkenmaskine. Svits kålen i margarinen i en gryde. Tilsæt sukker, krydderier, eddike og saft. Lad simre ca. 1 time. Smag til med ekstra krydderier og evt. lidt salt og peber. Pakkes i fryseposer i passende portioner og lægges i fryseren.
Del denne opskrift
 

PØLSEHORN


PØLSEHORN
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
24 stk. time
Tilberedningstid
20 min. i ovnen
Antal personer Forberedelses tid
24 stk. time
Tilberedningstid
20 min. i ovnen
PØLSEHORN
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
24 stk. time
Tilberedningstid
20 min. i ovnen
Antal personer Forberedelses tid
24 stk. time
Tilberedningstid
20 min. i ovnen
Ingredienser
Dej
Fyld
Antal personer: stk.
Instruktioner
  1. Smelt margarinen og tilsæt mælken. Skal være lillefingervarmt. Hæld i røreskål og tilsæt gær, salt, sukker og æg. Rør hurtigt sammen og tilsæt mel til dejen er smidig og blød. Ælt ca. 10 min. gerne i røremaskinen. Stil til hævning 1 time.
  2. Når dejen har hævet 1 time deles den i 4 kugler som rulles ud til en cirkel, som deles i 6 trekanter. På hver trekant lægges en stribe ketchup og en halv pølse. Rul fra den brede ende medens du holder fast i snippen og strækker den lidt. Læg på bageplade og lad hæve ½ time. Pensl med æg inden bagning.
  3. Bages ved 180 grader varmluft i ca. 20 min.
Recipe Notes

[recipe]

Del denne opskrift
 

BOLLER I KARRY

Boller i karry er jo en mængde kødboller som er dumpet i en karrysovs med ris til.  Alle tre komponenter kan jo varieres efter smag og behag.

Her i huset er det min mand der laver boller i karry efter devisen “mange små kødboller i en rigelig mængde sovs”. Ikke sauce, men FED, GUL, TYK SOVS, efter en anvisning jeg har nedskrevet for mange år siden. Den bliver slavisk fulgt hver gang og det smager lige godt hver gang. Opskriften er helt old school og der må ikke ændres på den, hvis du spørger min mand.

Jeg kunne måske godt finde på at tilsætte løg, æbler og kokosmælk, men nej, der er ikke noget at gøre. Jeg har allernådigst fået lov til at få ketchup til, for det smager herregodt. Jeg spørger respektfuld kokken  om lov hver gang, for jeg synes selv det er TRÆLS at ketchupflasken kommer på bordet når jeg har lavet lækker mad, som faktisk er veltilsmagt.

BOLLER I KARRY
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
5 personer 10 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Antal personer Forberedelses tid
5 personer 10 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
BOLLER I KARRY
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
5 personer 10 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Antal personer Forberedelses tid
5 personer 10 minutter
Tilberedningstid
30 minutter
Ingredienser
Til kogning af kødboller
Kødboller
Sovs
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Sæt vandet, tilsat salt og boullion, over at koge. I mens rører du farsen.
  2. Farsen røres godt sammen. Prøv dig frem med hvor meget mælk farsen kan tage. Den skal kunne formes til boller. Vi lader ikke farsen hvile inden brug, men det kan du sagtens gøre hvis du synes. Bare husk at den så skal på køl. Når vandet koger formes der kødboller med en ske og de lægges forsigtigt i vandet. Vi er lidt uenige om størrelsen på kødbollerne. Jeg kan godt lide at de er på størrelse med en bordtennisbold, men karrykokken foretrækker dem på størrelse med en valdnød, og sådan er det. De skal småsimre til de stiger op til overfladen, ca. 10-15 min. alt efter størrelse. Gem kogevandet til sovsen.
Sovs (opbagt)
  1. Smelt margarinen i den gryde du kogte kødbollerne i. Tilsæt karry og lad det lige simre et øjeblik inden du tilsætter mel. Pisk godt til en klumpfri masse og skru måske lidt ned for varmen. Nu tilsætter du lidt efter lidt kogevandet og pisker godt i mellem hver gang indtil det koger og tykner. God øvelse for mormorarme 🙂 Du afgør selv hvor tyk eller tynd du vil have sovsen. Når du er tilfreds tilsætter du kødbollerne og lader dem blive varme i sovsen. Pas på det ikke brænder på, skru ned og hold øje. Server med løse ris. Vi beregner 1 dl. ris og 1½ dl. vand pr. person.
Recipe Notes

[recipe]

Del denne opskrift