FASTELAVNSBOLLER

Fastelavnsboller er hyggelige gærdejsboller med noget lækkert inden i, sådan groft skitseret. Jeg holder af disse med en blanding af creme, remonce og mandler.

FASTELAVNSBOLLER
Print Recipe
Antal personer
18 boller
Antal personer
18 boller
FASTELAVNSBOLLER
Print Recipe
Antal personer
18 boller
Antal personer
18 boller
Ingredienser
Dej
Fyld remonce
Fyld creme
Antal personer: boller
Instruktioner
  1. Dej: Lun mælken i en gryde så det bliver lillefingervarmt. Hæld i røreskål og opløs gæren der i. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt sammen til en blød lækker dej. Lad hæve 1 time.
  2. Creme: Pisk alle ingredienserne, pånær mandler, sammen og varm langsomt op i gryden til det tykner. Du skal røre hele tiden. Tag gryden fra varmen når cremen er tyk og tilsæt hakkede mandler. Lad cremen køle.
  3. Remonce: Rør alle ingredienserne sammen. Har du en køkkenmaskine, så lad den gøre arbejdet.
  4. Rul dejen ud og skær den ud i firkanter på ca 12 x 12 cm. På hver firkant lægges en klat creme og en klat remonce. Luk firkanterne ved at tage fat i de 4 hjørner og derefter de 4 nye hjørner og klem alle dejhjørnerne omhyggeligt sammen. Det er vigtigt at bollen er ordentlig lukket, så fyldet ikke flyder ud. Lægges på bagepladen med samlingen ned ad. Efterhæver 45 min.
  5. Bages ved 200 grader varmluft ca. 15 min.
  6. Pyntes med glasur og drys af valgfri slags.
Del denne opskrift
 

RIS A LA MANDE

Den ris a la mande vi holder mest af er lavet med husblas, for lige at stive den en smule og dermed gøre den mere luftig. Nogen vil mene at det ikke er en rigtig ris a al mande, men for os er det den der dur.

RIS A LA MANDE
Print Recipe
Antal personer
6 personer
Antal personer
6 personer
RIS A LA MANDE
Print Recipe
Antal personer
6 personer
Antal personer
6 personer
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Kog risengrød på vanlig vis af mælk, grødris og vanillestængerne. Når grøden er færdigkogt tages vanillestængerne op og der tilsættes sukker og evt, ekstra vanillesukker/vanillepulver/vanillepasta eller hvad du synes smager bedst. Afkøl grøden.
  2. Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand ½ time. Pisk fløden til skum. Rør den kolde grød med mælk, så den bliver lind. Tilsæt de smuttede og hakkede mandler. Husk at gemme en hel. Smelt den udblødte husblas i en gryde over svag varme og afkøl den med lidt kold mælk. Når blandingen er kold, hældes den i grøden i en tynd stråle. Bland godt og tilsæt til sidst flødeskum. Hældes i fine skåle, husk den hele mandel, og stilles på køl. Kan sagtens laves lillejuleaften.
Del denne opskrift
 

BRUNKAGER

Brunkager, som nydes til jul, skal være sprøde, velkrydrede, nybagte og fyldt med mandler. Her får du min bedste opskrift som giver en dej der kan opbevares i køleskabet hele december, så det er nemt lige at bage en plade brunkager.

BRUNKAGER
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
250 kager 30 min
Ventetid
1 døgn
Antal personer Forberedelses tid
250 kager 30 min
Ventetid
1 døgn
BRUNKAGER
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
250 kager 30 min
Ventetid
1 døgn
Antal personer Forberedelses tid
250 kager 30 min
Ventetid
1 døgn
Ingredienser
Antal personer: kager
Instruktioner
  1. Smelt smør, farin og sirup i en gryde. Når det er smeltet og rørt sammen til en ensartet masse, hældes den i en røreskål og afkøles let. Rør potasken ud i appelsinsaften og tilsæt det sammen med krydderierne, mel, mandler og ægget. Rør godt sammen og hæld dejen i en lav firkantet form eller dåse beklædt med bagepapir. Stil på køl natten over med bagepapir på toppen. Den nu hårde dej-firkant vendes ud på et skærebrædt og deles i 4 stænger. Hver stang skæres i 3 mm tykke skiver, som lægges på bageplader beklædt med bagepapir og bages i ovnen ved 175 grader i ca. 8 min. Ovne er forskellige, så prøv dig frem med bagetiden. Brunkagerne gemmes i en tætsluttende dåse. Når først dejen er i køleskabet er du altid klar til at bage en plade brunkager uden svineri i køkkenet. Det eneste du har brug for er et skærebrædt og en skarp kniv. God fornøjelse.
Del denne opskrift
 

SPIDSKÅLSSALAT

SPIDSKÅLSSALAT
Print Recipe
Antal personer
4 personer
Tilberedningstid
15 minutter
Antal personer
4 personer
Tilberedningstid
15 minutter
SPIDSKÅLSSALAT
Print Recipe
Antal personer
4 personer
Tilberedningstid
15 minutter
Antal personer
4 personer
Tilberedningstid
15 minutter
Ingredienser
Salat
Dressing
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Fjern de yderste blade af kålen og skyl den. Del den i 2 halve og fjern stokken. Snit den halve kål så fint eller groft du ønsker det med en kniv.
  2. Befri æblet for kernehuset og skær æblet i mundrette tern.
  3. Pil og hak rødløget i fine tern.
  4. Smid de tre dele i en skål og tilsæt tranebær.
  5. Dressingen rystes sammen i en meljævner og hældes over salaten, som blandes godt sammen med dressingen.
  6. Mandlerne grofthakkes og varmes på en tør pande til de lige nøjagtig begynder at tage farve. Mandlerne fordeles på toppen af salaten, og den er klar til servering.
Del denne opskrift