PORRETÆRTE

En madtærte er super anvendelig til både buffet, frokostret, middagsret med kød til, eller som en rest i madpakken.
Fyldet kan varieres i det uendelige, og tærtebagning er en god anledning til at få ryddet op i køleskabet.
Prøv denne med porrer og bacon.

PORRETÆRTE
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
5 30 min
Tilberedningstid
30 min
Antal personer Forberedelses tid
5 30 min
Tilberedningstid
30 min
PORRETÆRTE
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
5 30 min
Tilberedningstid
30 min
Antal personer Forberedelses tid
5 30 min
Tilberedningstid
30 min
Ingredienser
Dej
Fyld
Antal personer:
Instruktioner
  1. Dejen æltes sammen til en smidig dej, som rulles ud så den passer til en tærteform på ca. 26 cm. Stil på køl ca. ½ time. Forbages i 15 min ved 175 grader varmluft.
  2. Steg bacontern til de er gyldne og sprøde
  3. Rens og snit porrerne og kog dem kort i en gryde. Hæld vandet fra og fordel porrerne i den forbagte bund. Pisk æg, flødeost, salt og peber sammen til en homogen masse og hæld over porrerne. Drys med bacontern og bag tærten i oven ved 175 grader varmluft i ca. 30 min. Smager godt både varm, lun og kold.
Del denne opskrift
 

FLØDEKARTOFLER

Til fest må flødekartoflerne gerne være “de rigtige”, altså med piskefløde og hjemmeskrællede kartofler.

Vi gør sådan her.

FLØDEKARTOFLER
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 30 min
Tilberedningstid
1 time
Antal personer Forberedelses tid
4 30 min
Tilberedningstid
1 time
FLØDEKARTOFLER
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
4 30 min
Tilberedningstid
1 time
Antal personer Forberedelses tid
4 30 min
Tilberedningstid
1 time
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Fordel dem i et ovnfast fad. Gør grøntsagerne i stand og bland dem med kartoffelskiverne. Drys salt og peber på. Hæld så meget fløde på at det hele er dækket. Stil i ovnen ved 175 grader varmluft i 1 time, måske lidt mere, det afhænger af kartoffelskivernes tykkelse. Prøv med en gaffel om kartoflerne er nok. Smager skønt, men tynger en del i kalorieregnskabet 🙂
Del denne opskrift
 

Nemme “flødekartofler”

Ja, her i familien kalder vi det for flødekartofler, selv om der hverken er fløde eller hjemmeskrællede kartofler i, men i det daglige må man godt snyde lidt og tænke på kalorierne.

Nemme "flødekartofler"
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
5 5 min
Tilberedningstid
40 min
Antal personer Forberedelses tid
5 5 min
Tilberedningstid
40 min
Nemme "flødekartofler"
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
5 5 min
Tilberedningstid
40 min
Antal personer Forberedelses tid
5 5 min
Tilberedningstid
40 min
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Hæld kartoffelskiverne i et ovnfast fad og vend dem med salt, peber og hvidløg. Hæld mornaysovsen over og stil i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 40 min. VUPTI så er der "flødekartofler"
Del denne opskrift
 

Tunmousse

Denne tunmousse er og bliver den lækreste, luftigste, hurtigst smeltende i munden tunmousse, som findes.
Bliv ikke forskrækket over at der skal husblas i, det er ikke svært. Følg min vejledning og du vil fremtrylle den skønneste tunmousse.

Det er en lidt stor portion, men det smager så godt, at de fleste tager 2 gange, så der skal være nok. Det gør jo heller ikke noget, at der bliver lidt tilbage til næste dag, når man går på rov i køleskabet.

Tunmousse
Print Recipe
Tilberedningstid Ventetid
30 min. 2 timer i køleskab
Tilberedningstid Ventetid
30 min. 2 timer i køleskab
Tunmousse
Print Recipe
Tilberedningstid Ventetid
30 min. 2 timer i køleskab
Tilberedningstid Ventetid
30 min. 2 timer i køleskab
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Udblød husblasen i rigeligt koldt vand i ½ time.
  2. Pisk fløden til den er lind, endelig ikke for stiv, og stil den til side til senere brug. Grunden til at jeg pisker fløden først, selv om det er det sidste der skal i moussen, er af rent praktiske grunde. Piskerisene på håndmixeren kan nemlig godt gå direkte videre med fløde på til tunen.
  3. Hæld vandet fra tunen og pisk tunkødet godt fra hinanden med håndmixeren, som du lige brugte til fløden, i en røreskål.
  4. Tilsæt cremefraiche, kaviar, salt og peber og bland godt med håndmixeren.
  5. Pres citronerne og stil saften til side.
  6. Løft husblasen op af vandet og læg det i en lille kasserolle, som varmes op ved meget svag varme. Rør i husblasen ind til den er helt smeltet og tag så gryden af varmen.
  7. Hæld noget af citronsaften i husblasen for at køle den. Gem lidt saft til at smage til med. Husblasen skal være kold, og er den ikke det, kan du tage lidt af tunmassen fra skålen og blande i. Når det, du har i gryden, er samme temperatur som det du har i røreskålen, hælder du husblasen i tunmassen i en tynd stråle, samtidig med at du rører. Jeg plejer at bruge håndmixeren på laveste hastighed.
  8. Nu skal flødeskummet vendes i tunmassen med let hånd og en dejskraber, må IKKKE piskes.
  9. Beklæd en form, det kan være en rugbrødsform, randform eller hvad du nu har, med husholdningsfilm. Moussen egner sig også rigtig godt til portionsanretninger, altså i små glas, eller hvad du nu kan finde. Her skal der ikke bruges husholdningsfilm.
  10. Hæld tunmoussen i formen og dæk med det film der hænger ud over formen. Stil på køl et par timer, eller til næste dag.
  11. Ved servering vendes tunmoussen ud på et passende fad og pyntes med f.eks. håndkogte æg, tomater, karse, rejer eller hvad du synes passer til. Server med brød.
Del denne opskrift

SPIDSKÅLSSALAT

SPIDSKÅLSSALAT
Print Recipe
Antal personer
4 personer
Tilberedningstid
15 minutter
Antal personer
4 personer
Tilberedningstid
15 minutter
SPIDSKÅLSSALAT
Print Recipe
Antal personer
4 personer
Tilberedningstid
15 minutter
Antal personer
4 personer
Tilberedningstid
15 minutter
Ingredienser
Salat
Dressing
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Fjern de yderste blade af kålen og skyl den. Del den i 2 halve og fjern stokken. Snit den halve kål så fint eller groft du ønsker det med en kniv.
  2. Befri æblet for kernehuset og skær æblet i mundrette tern.
  3. Pil og hak rødløget i fine tern.
  4. Smid de tre dele i en skål og tilsæt tranebær.
  5. Dressingen rystes sammen i en meljævner og hældes over salaten, som blandes godt sammen med dressingen.
  6. Mandlerne grofthakkes og varmes på en tør pande til de lige nøjagtig begynder at tage farve. Mandlerne fordeles på toppen af salaten, og den er klar til servering.
Del denne opskrift