RØDKÅL

Hjemmelavet rødkål er bare så meget bedre end den man køber i en plasticspand.

Jeg laver rødkålen et par måneder før jul og lægger den i fryseren. Den holder sig rigtig fin på den måde. Så tager vi bare en pose op, lader den tø og varmer kålen i en skål i microovnen. Det kan ikke være nemmere.

RØDKÅL
Print Recipe
RØDKÅL
Print Recipe
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Snit kålen fint, gerne på råkostjernet på din køkkenmaskine. Svits kålen i margarinen i en gryde. Tilsæt sukker, krydderier, eddike og saft. Lad simre ca. 1 time. Smag til med ekstra krydderier og evt. lidt salt og peber. Pakkes i fryseposer i passende portioner og lægges i fryseren.
Del denne opskrift
 

RABARBERKAGE MED MARENGSTOP

Denne rabarberkage er min yndlings. Den er sød, syrlig, svampet og sprød på samme tid. Uhmmm

RABARBERKAGE MED MARENGSTOP
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
1 bradepande 20 minutter
Ventetid
45 minutter i ovnen
Antal personer Forberedelses tid
1 bradepande 20 minutter
Ventetid
45 minutter i ovnen
RABARBERKAGE MED MARENGSTOP
Print Recipe
Antal personer Forberedelses tid
1 bradepande 20 minutter
Ventetid
45 minutter i ovnen
Antal personer Forberedelses tid
1 bradepande 20 minutter
Ventetid
45 minutter i ovnen
Ingredienser
Kagebund
Marengs
Antal personer: bradepande
Instruktioner
Kagebund
  1. Rør smør, sukker og vanillesukker med håndmixeren. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Bland mel og bagepulver og vend det i den våde del skiftevis med mælken. Fordel dejen i en bradepande 25x30 cm. beklædt med bagepapir.
Marengs
  1. Pisk æggehviderne stive. Pisk sukkeret i ad 2-3 gange til det bliver en sej masse. Tilsæt eddike, det giver lidt sprødhed til marengsen, men smages ikke. Vend rabarberstykkerne og valnødderne i marengsen og fordel på kagedejen. Bages ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter eller til der ikke hænger dej ved når du stikker en strikkepind gennem marengsen og kagebunden.
  2. Server med flødeskum, cremefraiche eller is. Holder sig frisk i et par dage.
Del denne opskrift