SVINEKØD

BOLLER I KARRY

Facebook

Boller i karry er jo en mængde kødboller som er dumpet i en karrysovs med ris til.  Alle tre komponenter kan jo varieres efter smag og behag.

Her i huset er det min mand der laver boller i karry efter devisen “mange små kødboller i en rigelig mængde sovs”. Ikke sauce, men FED, GUL, TYK SOVS, efter en anvisning jeg har nedskrevet for mange år siden. Den bliver slavisk fulgt hver gang og det smager lige godt hver gang. Opskriften er helt old school og der må ikke ændres på den, hvis du spørger min mand.

Jeg kunne måske godt finde på at tilsætte løg, æbler og kokosmælk, men nej, der er ikke noget at gøre. Jeg har allernådigst fået lov til at få ketchup til, for det smager herregodt. Jeg spørger respektfuld kokken  om lov hver gang, for jeg synes selv det er TRÆLS at ketchupflasken kommer på bordet når jeg har lavet lækker mad, som faktisk er veltilsmagt.

BOLLER I KARRY

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 40 min
Antal 5 personer

Ingredienser
  

Til kogning af kødboller

  • liter vand
  • 1 tsk salt
  • 1 stk grøntsagsbouillionterning eller den bouillion du foretrækker

Kødboller

  • 500 g hakket svine- og kalvekød eller ren svinekød
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk rasp
  • 1 æg
  • 2 tsk salt
  • 4 kværn sort peber
  • 1 dl. mælk

Sovs

  • 75 g margarine
  • 1 spsk karry så stærk eller mild du ønsker
  • 3-4 spsk hvedemel
  • kogevandet fra kødbollerne

Sådan gør du
 

  • Sæt vandet, tilsat salt og boullion, over at koge. I mens rører du farsen.
  • Farsen røres godt sammen. Prøv dig frem med hvor meget mælk farsen kan tage. Den skal kunne formes til boller. Vi lader ikke farsen hvile inden brug, men det kan du sagtens gøre hvis du synes. Bare husk at den så skal på køl. Når vandet koger formes der kødboller med en ske og de lægges forsigtigt i vandet. Vi er lidt uenige om størrelsen på kødbollerne. Jeg kan godt lide at de er på størrelse med en bordtennisbold, men karrykokken foretrækker dem på størrelse med en valdnød, og sådan er det. De skal småsimre til de stiger op til overfladen, ca. 10-15 min. alt efter størrelse. Gem kogevandet til sovsen.

Sovs (opbagt)

  • Smelt margarinen i den gryde du kogte kødbollerne i. Tilsæt karry og lad det lige simre et øjeblik inden du tilsætter mel. Pisk godt til en klumpfri masse og skru måske lidt ned for varmen. Nu tilsætter du lidt efter lidt kogevandet og pisker godt i mellem hver gang indtil det koger og tykner. God øvelse for mormorarme 🙂 Du afgør selv hvor tyk eller tynd du vil have sovsen. Når du er tilfreds tilsætter du kødbollerne og lader dem blive varme i sovsen. Pas på det ikke brænder på, skru ned og hold øje. Server med løse ris. Vi beregner 1 dl. ris og 1½ dl. vand pr. person.

Noter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!